Kokonaisvaltainen vyöhyketerapeutti

Olen elänyt lähes koko elämäni liikunnan, ravitsemuksen ja luonnon parissa. Entisenä kilpaurheilijana ihmisen keho ja sen anatomia sekä fysiologia ovat kiinnostaneet minua aina. Kilpaura toi omat haasteensa ja myös psyyke alkoi kiinnostaa enemmän – miten mieli vaikuttaa kehoon ja toisin päin. Urheilinko kiukkuisena paremmin kuin iloisena? Urani tyssäsi astmaan, jota lähdin myöhemmin hoitamaan psykologisen vyöhyketerapian avulla. Ihastuin tehokkaaseen hoitomuotoon ja myöhemmin v. 2012 aloitin tunnevyöhyketerapiaopinnot Kairon Instituutissa. Valmistuin Tunnevyöhyketerapeutiksi v. 2015, jolloin ryhdyin myös yrittäjäksi.

Koulutukseeni kuului vyöhyketerapiaopintojen lisäksi koululääketieteen sekä luontaislääketieteen perusteet (ravintoterapia), opiskeluajan asiakashoidot ja ensiapukoulutus. Opinnot täyttävät Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry:n asettamat koulutuskriteerit.

Olen lisäkouluttanut itseäni erityisesti vauvojen ja äitien hoitamisessa. V. 2020 kävin pään ja suun alueen faskiakoulutuksen My Fascialla ja osaan katsoa suun kireydet ja antaa hoito-ohjeita.  Olen  käynyt WHO:n imetysohjaajakurssin (2018 ja 2020), joka täydentää hyvin vauvahoito-osaamistani. Olen käynyt myös ammattilaisten vyöhyketerapeuttisen vauvahierontakurssin ja sen jatkokurssin (2016). Hoidan paljon vauvoja, lapsia sekä raskaanaolevia. Olen myös vauvavyöhyketerapiakouluttaja Kaironissa.

Uusimpana koulutuksena suoritin  Eläinavusteinen valmentaja (EAV) tutkinnon (4/2023)  Turun kesäyliopistossa. Aloitan eläinavusteisen toiminnan/valmennuksen  terapiakoiranpentu Sävelen kanssa kesän jälkeen. Teen eläinavusteista valmennusta myös hevosten kanssa. 

Toimin tällä hetkellä kilpakävelyvalmentajana ja vedän myös alueen nuorten maajoukkueleirityksiä kävelijöille. 

Koen, että urheilutaustani sekä kiinnostukseni kehoa, ihmismieltä ja ravitsemusta kohtaan ovat antaneet minulle hyvän pohjan katsoa ihmistä kokonaisvaltaisesti ja ymmärtää, miten voin auttaa erilaisia persoonia. Minulle on tärkeää ihmisen kohtaaminen ja läsnäolo, henkilön arvostaminen sellaisena kuin hän on. Terapeuttina haluan kehittää itseäni ja myös pitää itsestäni hyvää huolta. Olen ylpeä työstäni ja vielä ylpeämpi olen asiakkaistani, jotka prosessoivat avullani vaikeita asioita ja saavuttavat paremman olon. Meissä jokaisessa on potentiaalia, joskus vain jonkun toisen täytyy vähän auttaa löytämään se itsestä.